IKI // LØRDAG 4. JUNI Kl. 20 // KARENS MINDES KULTURHUS // ENTRÉ 50,-

SV-festivalens åbningsaften indledes med den performative skandinaviske vokalkvintet IKI, som har ladet sig inspirere af festivalens tema om LAND. Resultatet kan du opleve, når et helt nyt vokalværk støttet af Statens Kunstfond afsøger både arkaiske og opdyrkede nutidige lag i et Sydhavn i forandring.

IKI består af Randi Pontoppidan, Kamilla Kovacs, Anna Mose, Guro Tvietnes og Johanna Sulkunen, og de er kendt for deres unikke brug af maskiner, som de manipulerer egne stemmer med live på scenen mod dragende her-og-nu-øjeblikke med publikum. Musikken og lyduniverset spænder bredt men med en stærk kernelyd, hvor alt musik – akustisk og manipuleret – tager udgangspunkt i stemmen og dens mange lyde og facetter. Scenen er med andre ord sat til vokal ekvilibrisme, trance-lignende avantgarde beats og soundscapes med tråde til moderne kompositionsmusik.

Åbningsaftenens anden del præsenterer norske Pål Moddi Knutsen aka MODDI, som  afbryder sin aktuelle koncertrække i hjemlandet for at spille en eksklusiv koncert på SV-festival. Han er en af Norges dygtigste og nutidige singer/songwriters.

Billetter kan købes i døren eller bestilles HER

Venue: Karens Mindes Kulturhus (Dansepavillonen), Wagnersvej 19, København SV

INTERVIEW: SV har vox-poppet Kamilla Kovacs! 

SV-Festival: “Hvad kan publikum forvente af koncerten?”

Kamilla: “Publikum kan forvente en unik oplevelse med fem stemmer både i ren og elektronisk manipuleret form. Vores musik indeholder altid improvisation, så musikken vil blive påvirket af stemningen i rummet under selve uropførelsen, fuglenes sang, om det regner og andre ukontrollerbare forhold”

SV-Festival: “Hvilket forhold har du til Sydhavnen?”

Kamilla, IKI: “Nu er vi jo fem i bandet, så det kan blive langt at skrive om alles oplevelser fra Sydhavnen Men Anna Mose fra IKI har boet på en husbåd i Sydhavnen og siger at hun tænker automatisk på hygge, simple living, naboskab vandets skvulpen. Hun synes, det virker til, at der er en helt særlig community i Sydhavnen. En lokal stemning og godt naboskab. En lille landsby i storbyen”

SV-festival: “Hvis du blot skal nævne ét ord der beskriver Sydhavnen – hvilket ord popper der op?”

Kamilla, IKI: “Fællesskab”

SV-festival: “Hvordan laver I musik til Sydhavnen?”

Kamilla, IKI: “Vi har brugt tid i området omkring, og i dansepavillonen og ladet os inspirere af stemningen, rummet, naturen, maskinerne. Dele af musikken er komponeret ikke bare til, men også i selve rummet”

SV-festival: “Hvad gemmer der sig bag maskerne?”

Kamilla, IKI: “IKIs visuelle verden er bygget op omkring farverige masker designet af maskedesigneren Damselfrau. Maskerne er med til at skabe en følelse af samhørighed og samtidig en form for anonymisering af den enkelte musiker. I musikkens verden er alle lige uanset køn og nationalitet. Maskerne kan ses som en ramme for værdier og frihed, hvor vi kan bevæge os frit og uden fordomme og forhåbentlig inspirere andre til lignende frihed”