Download SV-programmer
#2023 Musik & Arkitektur
Musik ændrer altid, hvordan vi oplever et sted, et byrum og et kvarter. Ligeledes giver stedets arkitektur altid muligheder for anderledes lytning og oplevelser af musikken. I festivalens hidtil største program skruede SV endnu mere op for musik og arkitektur i anledning af, at København var Arkitekturhovedstad i 2023. Anders Malta stillede spørgsmålet i et nyt værk: Er ny arkitektur lig med ny musik? Kan man bruge arkitektur som en aktiv del af musik? Mark Solborg sammensmeltede stemmer, byrum og performance til en lytteoplevelse med fokus på mennesket i dets fysiske habitat: Boligen, kvarteret og den urbane infrastruktur. Skoleworkshops og showcases havde også fokus på temaet med bud på ´fremtidens by´ i ord og toner. Endelig havde Louise Alenius skrevet ny musik, som tematiserede selve kulturhuset Karens Mindes historik.
#2022 Landevindinger
SV-festival 2022 havde tema om LAND forstået som en bestemmelig tilstand eller et område, der kan danne overgang mellem faste størrelser. I SV-festivalens ånd havde programmet bands og artister med stor eventyrlyst til at undersøge og udfolde nye musikalske landskaber og sammenhænge på tværs af vanemæssige genreskel. På plakaten var der således både alt-pop, nyklassisk i nye rammer, postklassisk kirkekor, elektroakustisk lydinstallation, exotica og tribal-vokal. På mange måder ikke bare faste tilstande eller overgange mellem genrer men en aktuel musikscene på vej mod et helt tredje sted…
#2021 Sydende mangfoldighed
SV-festival 2021 tog SYDPÅ, da vi for sjette år skruede op for hele byens musikby med dette års fokus på sydvendt bevægelse, lysende sommer og skarp musik med krop og sjæl. Scenen var sat til afrojazz, fyrig flamenco, brasiliansk sangbog, argentinsk kormusik, tyrkisk pop, ørkenblues, sydende soul, persisk ambient, sydtysk kammermusik og fortællekoncert om sydpolen. Man kunne også komme med på byvandring med musikalske overraskelser og magiske mellemrum eller opleve inciterende livemusik fra kajkant. For andet år i træk præsenterede vi også SV-camp med fokus på talentscene for kvinder og kønsminoriteter. SYD-temaet var en opfordring. Efter en lang coronatid længtes vi i 2021 efter at rejse ud, mange ville sydpå væk fra isolationen. Selv med genåbninger på vej var udenlandsrejser stadig bøvlet, så man kunne tage sydpå i Sydhavn.
#2019 & 2020 Sydhavnsånd og nye horisonter
I festivalerne 2019 og 2020 kulminerer de formative års virke i Sydhavnen med programmer, der bygger videre på bydelens særlige identitet manifesteret både i lokale samarbejder og i Sydhavnens åbenhed over for påvirkning udefra. Medborgerskabskoncert og byudviklingsdebat med kulturaktører fra tvillingbyen Sydhavn i Aarhus sætter en tyk streg under festivalens målsætning om at undersøge nye veje til social værdiskabelse i samspil med urbanitet og musikscene. Nye horisonter udforskes tillige med internationalt line-up ved technoevent på KPH Volume samt via udfoldelse af nye formater så som lydinstallation på Nobels bro og SV-camp for kvinder og kønsminoriteter.
#2018 Om modstand, optimisme og håb
Festivalen tiltrækker efterhånden mange lokale børnefamilier, studerende og andre sydhavnere og musikbranche fra hele København. Med et tematisk fokus på sange med noget på hjertet, med modstand og håb inspireret af 50-året for protestbevægelser afholdte festivalen skoleværksteder og showcases, byparade og debatsalon samt præsenterede koncerter med bl.a. Kaspar Kaae, Alpha Trio, Jexper Holmen, Laura Mo, Excelsior, Horse Orchestra og Valby Vokalgruppe.
#2017 SV-FESTIVAL I VÆKST
Den svære 2’er gik over al forventning, da SV-festival for andet år satte scene for en hel uge for fuld musik. Festivalen lykkes med at samle det fragmenterede Sydhavn på tværs af socioøkonomiske og musikkulturelle skel samt også at tiltrække en del af Københavns musikpublikum til koncerterne. Dertil udbyggede festivalen med nye formater så som standup-show, konference og musikalsk byvandring i Sydhavnen. Festivalen præsenterede et line-up bestående af bl.a. Erik Clausen, Lydmor, Jeppe Just Instituttet, Billie Koppel og Katrine Windfeld Big Band.
#2016 SYDHAVNEN FÅR SIN EGEN MUSIKUGE
Fra 8. – 12. juni 2016 blændede SV-festival op for første udgave af Sydhavnens egen musikuge. På tværs af generationer, gader og genrer genlød Sydhavnen af både lokal, professionel musikscene og en vifte af børn/unge-showcases. Med et line-up bestående af Wonderbrazz, Messer Kvartetten, Catbird, Pernille Bévort, Nikolaj Hess, Aisha, Rest in Beats og Lukkif fik festivalen en rigtig god start på en anderledes familiefestival med alsidighed, mangfoldighed og kvalitet som ankerpunkter.
‘There’s a city in my mind, come along and take that ride…’