SUNBÖRN // TORSDAG 6. JUNI KL. 17.00 // BAVNEHØJ ALLÉ // FRI ADGANG

Oplev den unikke danske sekstet Sunbörn (tidl. KultiMangoes) til den årlige sommerfest ‘Best of Bavnehøj’ outdoor forenden af den hyggelige Bavnehøj Allé lige ved Enghavevej i Sydhavnen!

Bandet er i front for en ny æra i global musik. Siden udgivelsen af “Sunbörn” i 2023 har bandet turneret i både DK og udlandet til stor jubel for det begejstrede publikum. Bandet er et professionelt og dybt sammenspillet band som altid er garant for en stor live-oplevelse, hvad enten det er på store scener eller mindre steder, og de formår at inddrage publikum med deres medrivende optræden. Kontakt mig endelig hvis du lige mangler det act hvor spilleglæde og musikalsk kvalitet går hånd i hånd.

Deres instrumentalmusik har evnen til at bygge bro mellem kulturer og skabe en forbindelse, der har dybe rødder i det moderne musiklandskab. “Vi mennesker er alle født under den samme sol, og trods vores forskellige baggrunde og erfaringer, har vi det meste til fælles. Musik minder os om vores fælles menneskelighed og bygger bro mellem kulturer, og i en tid hvor verden er ved at rive sig selv i stykker vil vi gerne bruge musikken til at samle os igen” udtaler bandets grundlægger, Gustav Rasmussen.

Bandets selvbetitlede debutalbum er begyndelsen på en spændende ny musikalsk rejse, der markerer bandets fokus på og engagement i at skabe musik, der forener og inspirerer mennesker. Albummet, der blev lanceret i april 2023, repræsenterer Sunbörns vision om at skabe enestående lydlandskaber, der bevæger sig ud over grænserne inden for jazz- og verdensmusik. Musikken har akustiske, håndspillede elementer, der fremhæver bandmedlemmernes virtuositet, jazzede arrangementer og vildskab, men i lige så høj grad en produktion og elektroniske elementer, der trækker på en mere nutidig sound. Albummet indeholder nye samarbejder og gæsteoptrædener med kunstnere som Ida Nielsen (DK), BIGYUKI (JP), Caio Marcio (BR), Clap! Clap! (I), Kaidi Thatham (UK), Moderator (G) og Opolopo (S).

Albummet har fået en fantastisk modtagelse i ind- og udland med adskillige numre i rotation på DR, BBC (UK), RadioFrance (F), WDR (DE), Radio3 (E), Yle (FI), playlisteplaceringer på Spotify, Apple Music, Tidal. Tillige med flotte anmeldelser som disse:

“Their name may have changed but their sound has only gotten better with time. A terrific album certainly worth checking out.” Basic Soul (UK)

“The rhythms are ear-catching throughout the album and the band keeps up the groove like a well-oiled locomotive. A successful transition!” Globalsounds (DE)

“Sunbörn shows their most vibrant colors.” Rimas e Batidas (P)

“8 stunning instrumental tracks of jazz and afro-tinged world music. Exquisite compositions.” Enlacefunk (E)

“Verdensklasse!” Politiken (DK)

TIP: Koncerten er del af Best of Bavnehøj-sommerfest i samarbejde med Områdefornyelsen Bavnehøj. Kig forbi kl. 16 med indslag fra bl.a. Ørkenfortet og Sydhavn Teater!