NYT LYDVÆRK // SØNDAG 6.9 KL. 14-20 // ALFRED NOBELS BRO // GRATIS

Som afslutning på SV-festival 2020 har filminstruktør Sun Hee Engelstoft og lyddesigner Peter Albrechtsen skabt et unikt lydværk, der kan opleves på en af Sydhavnens smukkeste nye lokaliteter, Alfred Nobels Bro.

Sun Hee Engelstoft og Peter Albrechtsen aka SeeSound har i de  seneste år skabt flere prominente lydværker både til Roskilde Festival og til to af sidste års mest roste og populære museumstilløbstykker, Vejen til Palmyra- og Pierre Bonnard-udstillingerne på Glyptoteket. Engelstoft og Albrechtsen startede deres samarbejde sammen på Engelstofts enormt roste dokumentarfilm, Forget Me Not/Forglem mig ej, der havde premiere på CPH:DOX i fjor, og netop den filmiske baggrund gør, at deres fælles lydarbejder er meget filmiske, musikalske og sanselige i deres udtryk.

Alfred Nobels Bro er en vejbro over Frederiksholmsløbet mellem Enghave Brygge og Teglholmen og med en 70 meter lang og skulpturel udsigtsbænk er den som skabt til ikke blot at gå hen over, men også siddende refleksion og lytning.

Port er et ambitiøst lydværk, der samler stemmer fra en række sydhavnsbeboere, som spiller fra en række højttalere hen over broen og former en lydlig rejse både fra den ene side af vandet til den anden, men også gennem Sydhavns historie. Talen bliver både konkret og musikalsk ved hjælp af sindrig, elegant lydmanipulation og samtidig spillet ud over et toptunet højttaleranlæg fra verdens førende højttalerfabrikant, Meyer. Vi lover en helt særlig oplevelse på en af Københavns smukkeste broer.

Arrangementet er del af SONISK SØNDAG i det nye Sydhavn, hvor man allerede fra kl. 13 kan opleve guitarist Mark Solborg i trioformat spille jazz med højt til loftet ude på Kirkeskibet 2450 lige ved Alfred Nobels Bro.