SOFIE THORSBRO DAN // TIRSDAG 4. JUNI KL. 20.00 // KIRKESKIBET 2450// FRI ADGANG

Oplev soloviolin recital ved Sofie Thorsbro Dan med ny musik af hhv. Morten Ernst og Simon Løffler samt Li-Ying Wu’s værk Profeti.

Morten Ernsts stykke ’Procession A ’ siges at udgøre et studie i synet på menneskekroppen set fra forskellige afstande, ved violinistens gradvise gåen væk fra publikum. Både ved violinistens bevægelse og stilstand, at bemærke sig forskellen ved de forskellige afstandes visuelle indvirkning på måden øjet opfatter violinistens legeme – i samspil med den melodiske figur såvel som et stykke autonomt musik, som et slags koreografisk diminuendo. Simon Løfflers stykke ’Aurora’ er en forpuppet musik, som kontinuerligt forsøger at folde sig ud. Buens forskellige retninger på strengene, både hoppende og glidende, er en grundbestanddel i en åndedrætsagtig pulseren som forsøger at tilnærme sig en melodik uden at blive konkret melodisk..

Den danske violinist Sofie Thorsbro Dan optræder internationalt som kammer- og ensemblemusiker, primært inden for samtidsmusik. Ved siden af ​​sine freelanceaktiviteter er hun violinlærer på Orkesterefterskolen. Desuden er hun sammen med komponisten James Black, pianisten Fei Nie og saxofonisten Anja Nedremo stifter af Det Danske Nye Musikakademi.

Koncerten er del af dobbeltkoncert med Sofia Hedia Duo, som spiller anden afdeling lige efter Dan’s solokoncert!