NOVO QUARTET X ANDERS MALTA TRIO // LØRDAG 10. JUNI KL. 14.00 // BANEGAARDEN // FRI ADGANG

Oplev den fremadstormende unge strygekvartet NOVO Quartet fremføre et gennemkomponeret ensembleværk af komponist Anders Malta skrevet for jazztrio og strygekvartet. Under titlen ’Placemaking’ tager Malta udgangspunkt i festivalens særtema om musik & arkitektur, når han stiller spørgsmålet: Er ny arkitektur lig med ny musik? Kan man bruge arkitektur som en aktiv del af musik? Svaret udfoldes musikalsk i mødet mellem klassisk musik og jazz manifesteret af henholdsvis NOVO Quartet og jazztrio.

NOVO Quartet består af violinisterne Kaya Kato Møller og Nikolai Vasili Nedergaard, bratschist Daniel Śledziński og cellist Signe Ebstrup Bitsch. Kvartetten karakteriserer sig selv som en gruppe, der sprudler af energi, mod og seriøsitet. Hver især bidrager de med forskellige kompetencer, som tilsammen går op i en højere enhed i arbejdet med kvartetten, båret af et stærkt ven- og fællesskab, i og med musikken. 

NOVO Quartet er modtager af Léonie Sonnings Talentpris 2021 samt nylig vinder af P2 Kammermusik-konkurrence 2020. Sejren følger i kølvandet på̊ en semifinaleplads i Carl Nielsen International Chamber Music Competition (2019) og Grand Prize i ENKOR International Chamber Music Competition 2020.

TIP: Koncerten er del af et vildtvoksende heldagsprogram på BaneGaarden, hvor du kan opleve Anders Malta trio & NOVO Quartet kl. 14, Mark Solborg BABEL kl. 16 og RKDIA kl. 18 samt Les Foux kl. 22. Alt dette mens du også kan nyde de mange lækre gastronomiske tilbud og smagsoplevelser i dette bæredygtige Narnia midt mellem Sydhavn og Vesterbro. Eller som Visit Copenhagen skrev: “Det føles som om du har forladt København og i stedet er rejst ind i en urban, western, drømmeverden…”