LYDKOLLEKTIVET NEWCLEAR // FREDAG 10. JUNI KL. 20.00 // KIRKESKIBET 2450 // FRI ENTRÉ

Til SV-festivalen indtager LYDKOLLEKTIVET NEWCLEAR Sydhavnen i et residency, hvor de vil dykke dybere ned i lyden af Sydhavnen og stille skarpt på, hvad der sker med et område i forandring.

LYDKOLLEKTIVET NEWCLEAR består af de tre prisvindende komponister og musikere henholdsvis Emil Jensen, Victor Dybbroe og Anders Filipsen. De har igennem de sidste 10 år skabt installations-koncerter, lydinstallationer, film og koncertformer, hvor de arbejder tværdisciplinært og innovativt med koncertformatet.

I forlængelse af deres tidligere arbejde med Terrain Vagues, hvor de har skabt musik og lyd igennem undersøgelser af områder hvor kultur og natur mødes, vil de til denne koncert og installation inde på en husbåd stille skarpt på, hvorledes Det nye Sydhavn lydligt præsenterer sig i transformationen. Værket vil både præsentere lydlige tilstande, men også indeholde melodier og forløb, som området har inspireret til.

Værket – som er støttet af Statens Kunstfond – varer en time, og arrangeres for præindspillede reallyde, synths, percussion, trompet og stemmer.

Venue: Kirkeskibet 2450, Topstykket 20, København SV 

INTERVIEW: SV-festival  har været til lands og stillet Anders Filipsen fra LYDKOLLEKTIVET NEWCLEAR et par spørgsmål:

Hvad er historien bag jeres ensemblenavn?

Anders: “ Vi har dannet band sammen i mange år, og ville gerne signalere noget med LYD – ikke kun musik. Og noget NYT = lydkollektiv. Noget vi laver sammen”

Hvad kan publikum forvente i forhold til jeres koncert?

Anders: “En blanding af en koncert og lydinstallation. I kommer til at høre Sydhavnen i reelle lyde. Et mix af sange, lyd og optagelser fra rundt i Sydhavnen”

Hvordan skaber man musik og lyd til Sydhavnen?

Anders: “Vi har over flere dage gået og optaget lyde i både det gamle- og nye Sydhavnen og talt om hvad vi oplever i forhold til liv/ikke-liv. De kendetegnende lyde fra de forskellige steder.

Så har vi skrevet melodier og skabt lyde ud fra det. Vi ønsker at folk skal høre hvad vi alle går rundt i til daglig – at huske at have ørerne med sig”

Hvilket forhold har I til Sydhavnen?

Anders: “ Vi bor alle i København. Jeg har været en del i den gamle del, på Karens Minde, Tippen og Valbyparken. Men det var faktisk første gang vi alle var i den nye del, hvor vi skal spille under festivalen. Der var stor forskel på den gamle og nye bydel, synes jeg. Den nye har ingen grønne områder, hvor der er masser af grønt i den gamle – og masser af larm, snak og liv på alle tidspunkter af dagen”

Beskriv Sydhavnen med ét ord?

Anders: “Modsætninger. Og så natur!”