JAKOB KULLBERG // FREDAG 9. JUNI KL. 20.00 // KIRKESKIBET 2450 // FRI ADGANG

Oplev den internationalt anerkendte cellist Jakob Kullberg i godt selskab med den unikke sanger Henriette Sennenvaldt, som bl.a. er kendt fra det hedengangne postrock-band Under Byen.

Under titlen ”The Tree and its Roots” fortolker Kullberg og Sennenvaldt sammen med fire jazzmusikere musik af Kullberg, Sennenvaldt og Per Nørgård. Musikken bærer præg af fri improvisation, eksperimenterende sange med afsæt i populærmusikken samt moderne klassisk musik.

Jakob Kullberg er berømmet i Danmark og internationalt for sine opførelser og uropførelser af moderne cellokoncerter og kammermusik. Hyldet for sin varme og smukke lyd, sit store udtryksregister og for sin karakteristiske udforskende tilgang til musikken. En tilgang båret af stor indføling, intuition og intelligens. Kullberg har siden 1999 haft et tæt og særegent samarbejde med den danske komponist Per Nørgård. Et samarbejde som for begge har haft uhyre stor betydning for undersøgelser og udvidelser af celloens iboende muligheder i en fælles kompositions proces. Ligeledes krydser han gerne genrer i konstellationer med for eksempel eksperimenterende improvisationsmusik eller sangformer.