EXCELSIOR // FREDAG 7.6 KL. 20 // KPH VOLUME // ENTRÉ 50,-

Excelsior aka Anja Tietze Lahrmann er et kendt ansigt i den danske undergrund, ikke mindst som sanger i space pop-bandet Ice Cream Cathedral. I foråret 2017 sprang  hun ud som solist med elektroniske kompositioner og computergenereret musik. Ekkoer af jazz og elektronisk avantgarde blandes i et forunderligt sonisk landskab, hvor illustrativ lyrik udvisker grænserne mellem fiktion og virkelighed i hendes fængende noisy elektro-pop.

Excelsior har netop spillet på SPOT i Aarhus, og her et par rosende anmelderord fra Soundvenue: ‘Hun var i fuld kontrol over sit sparsomme elektroniske setup, men der var nu ingen minimalisme at spore i de porøse kompositioner, som på glimrende vis morfede både det digitale og det analoge og desuden rummede lag af samples, hvorfor lydbilledet tog sig ganske majestætisk ud. Excelsiors selvdefinerede genrebetegnelse polyphonic confessions gav god mening, når hun i bredspektrede synthklange sang om at stille spørgsmål, undgå øjenkontakt og brænde af skam’.

På SV-festival indgår hun i en performance kurateret af Kaja MANAGEMENT. I denne  konstellation sammensat specielt til festivalen vil Excelsior, Maria Laurette Friis, SØS Gunver Ryberg og Sonja Labianca udfolde møder mellem klang, genklang, resonans, akustik og minimalisme i improviserede og komponerede forløb. Musik, lyd og dramaturgi væver sig ind og ud af hinanden – alt kan ske…

Line-up: Sonja LaBianca (electr., altosax), Maria Laurette Friis (electr., vokal), SØS Gunver Ryberg (electr.), Excelcior (electr., vokal)