ANDERS MALTA // LØRDAG 10. JUNI KL. 14.00 // BANEGAARDEN // FRI ADGANG

Oplev et gennemkomponeret ensembleværk af komponist, arrangør og musiker Anders Malta skrevet for jazztrio og strygekvartet. Under titlen ’Sneen ligger lidt længere her’ tager Malta udgangspunkt i festivalens særtema om musik & arkitektur, når han stiller spørgsmålet: Er ny arkitektur lig med ny musik? Kan man bruge arkitektur som en aktiv del af musik? Svaret udfoldes musikalsk i mødet mellem klassisk musik og jazz.

Værket er blevet til igennem en stedspecifik proces, blandt andet igennem interviews, audiotiv og visuel research. Værket er et stykke programmusik, der behandler menneskers forhold til den arkitektur de bor i og omkring. Konkret er det blevet til følgende 3 satser:

1. sats ”Vinden i Kanalerne”
Beskriver det nye Sydhavn omkring Engholmene, Sluseholmen og Frederiks brygge. Her blæser vinden ind mellem de høje huse og skaber turbulens og støj. Vandet fra Københavns Havn er i strømmende oprør inden det bliver frigivet igennem slusen. Her er lyden af vind og vand et
konstant soundtrack til hverdagen.

2. sats ”Transition/Trafik”
Omhandler de store trafikale knudepunkter der skiller det gamle og det nye Sydhavn ad. Her er der støj og larm og bevægelse. Lydbilledet ændres synkront med lyssignalet, og storbyens floder udmunder her lige inden motorvejsafkørslerne.

3. sats ”Landsbyen”
Fuglene fløjter i en tæt tåge og mennesker taler med hinanden her. Alt er lidt bagud på en måde og sneen får lov at ligge lidt længere her. Der er en varme, en mildhed, og en sentimental romantisk nostalgi. Sådan lukkes sidste sats, med den romantiske varme der er i det gamle Sydhavn med arbejderkvateret på Borgbjergsvej og komponistkvarteret i funkisstil.

Værket fremføres af den fremadstormende unge NOVO Quartet og en hot jazztrio med Cornelia Nelsson på trommer, AC på bas og Anders Malta på trompet. NOVO Quartet består af violinisterne Kaya Kato Møller og Nikolai Vasili Nedergaard, bratschist Daniel Śledziński og cellist Signe Ebstrup Bitsch.

Malta har spillet aktivt på den danske jazzscene i mange år og arbejder som komponist og kapelmester sideløbende. Anders Malta har komponeret og arrangeret til film, teater og til hans egne orkestre henholdsvis kvintet og BigBand.

TIP: Koncerten er del af et vildtvoksende heldagsprogram på BaneGaarden, hvor du kan opleve Mark Solborg Babel-projekt kl. 16 og RKDIA kl. 18 samt de festlige Les Foux kl. 22. Alt dette mens du også kan nyde de mange lækre gastronomiske tilbud og smagsoplevelser i dette bæredygtige Narnia midt mellem Sydhavn og Vesterbro. Eller som Visit Copenhagen skrev: “Det føles som om du har forladt København og i stedet er rejst ind i en urban, western, drømmeverden…”